Patient

YourBoots Logo

Der er mange forskellige patientgrupper, som kan have glæde af luftkompression. Kendetegnet for flere lidelser er, at de ikke opleves ens for alle og symptomerne kan variere – derfor er der heller ikke et entydigt billede af hvordan og hvor meget luftkompression hjælper den enkelte.

Det er her vigtigt at nævne at YourBoots ikke er Medicinsk Udstyr, men blot et hjælpemiddel, og derfor anbefaler vi at man konsulterer egen læge ved alvorlig sygdom, inden brug.

Kontraindikationer:

 • Akut blodprop (må ikke anvendes de første 12 uger efter)
 • Blødersygdomme
 • Store udposninger på hovedkranspulsåren.
 • Pågående infektioner
 • Infektiøse hudsygdomme (såsom Rosen)
 • Pågående kemoterapi
 • Akut lyskebrok
 • Må ikke anvendes med Pacemaker
 • Alvorlig kongestiv hjertefejl eller enhver lidelse, hvor en forøgelse af væske til hjertet kan være skadelig
 • Alvorlig arteriosklerose eller iskæmiske karlidelser
 • Enhver lokal lidelse, hvor støvlerne vil have en forstyrrende virkning, herunder: koldbrand, nylig hudtransplantation, dermatitis eller ubehandlede sår

Forsigtighed:

 • Graviditet
 • Nedsat nyrefunktion
 • Store åreknuder

Som kronisk patient, har man ifg. Serviceloven §112 & §113 (link) ret til at søge sin kommune om støtte til hjælpemidler, som:

 1. i væsentlig grad kan afhjælpe de varige følger af den nedsatte funktionsevne,
 2. i væsentlig grad kan lette den daglige tilværelse i hjemmet eller
 3. er nødvendigt for, at den pågældende kan udøve et erhverv.

Til hjælp for kommunerne, er alle vores produkter tilgængelige på Hjælpemiddelbasen (link)

Multipel Sclerose (MS) er en kronisk, neurologisk sygdom i centralnervesystemet, som ca. 16.000 mennesker lever med i Danmark. Det betegnes som en autoimmun sygdom og findes i 3 forskellige udgaver – attakvis-, sekundær progressiv- og primær progressiv multipel sclerose, hvor attakvis er den mest udbredte. Sygdommen rammer meget forskelligt, men for attakvis opleves symptomer som fx forstyrrelser på synet, føleforstyrrelser og nedsat kraft i arme og ben samt træthed, balanceproblemer, nervesmerter, spasticitet, vandladningsproblemer og kognitive problemer, så som hukommelses-, koordinerings- og indlæringsvanskeligheder. Og ved træning har mennesker med MS længere restitutionstid og større ophobning af affaldsstoffer.

 

Brugen af Yourboots kan have en gavnlig effekt på både restitutionstid, mindskelse af affaldsstoffer, smerter og spasticitet, fordi bootsene går ind og skaber en bedre blodgennemstrømning i musklerne. Dermed føles ben og arme mindre tunge, smerterne forsvinder, føleforstyrrelser mindre udtalte – fordi affaldsstofferne frigøres.

Fibromyalgi er kendetegnet ved, at man har smerter i knogler, led og muskler. Man har smerteområder på størstedelen af kroppen. Smerten opstår ofte på et bestemt sted i kroppen, hvorfra den siden har spredt sig. 

Tilstanden betegnes som et smertesyndrom. Et syndrom er en samling af symptomer og tegn, hvor man i dag ikke kender den udløsende årsag.

Tilstanden bliver ofte mere tydelig med tiden. Mange med fibromyalgi har haft gener allerede fra tidlig ungdom. De fleste, som får diagnosen, har mærket en stadig forværring. De oplever, at det er svært at leve med smerterne.

For nogle Fibromyalgipatienter, kan luftkompression (YourBoots) have en smertelindrende effekt under behandlingen og ligeledes påvirker kompressionen det parasympatiske nervesystem, hvilket får kroppen til at slappe af, og nogle oplever at det er nemmere at falde i søvn efter en behandling, samt får en mere stabil søvn.

 

Parkinsons sygdom forbindes ofte med bevægelses-problemer. Sygdommen starter ofte med rysten, og herefter påvirkes bevægelser og der opstår muskelstivhed. Der er også en række non-motoriske symptomer, som bl.a. søvnforstyrrelser, kognitive symptomer, og mave- og tarmsymptomer.

 

For nogle med Parkinsons, kan den muskelbehandling som YourBoots kan give, afhjælpe på muskelstivheden og ligeledes kan den øgede blodcirkulation have en gavnlig effekt på bevægelser og gang.

Ødem, lymfødem og lipødem, samt forskellene derpå:

Ødem opstår som følge af en skade på vævet og er forbigående. Det kan være efter et fald, et brud, eller andet. Et ødem, der kommer efter et traume eller en operation, kan typisk fjernes helt.

Lymfødem er betegnelsen for en kronisk tilstand/sygdom, som opstår, hvis lymfesystemet er konstant overbelastet, eller som en senskadefølge efter kræftoperation eller strålebehandling. fordi der er fjernet lymfeknuder. Lymfødem ikke kan helbredes, men mindskes, lindres og hindres i at udvikle sig med luftkompression. Man opdeler Lymfødem i primær- og sekundær-lymfødem.

Lipødem (ridebuks-syndrom) symmetrisk øget mængde af abnormalt fedtvæv på hofter, lår og overarme, (senere også på underben, underarme og i nakken). Fødder og hænder påvirkes ikke, hvilket skaber en “armbånd” effekt eller “båndlignende” udseende lige over ankler og håndled.
Sygdommen rammer især kvinder, men kan i sjældne tilfælde også ramme mænd.

 

Primærlymfødem er medfødt og viser sig ofte i teenageårene eller i den tidlige ungdom, mens sekundærlymfødem opstår som følge af operation, stråling eller læsioner, der har beskadiget lymfesystemet.

 

Man skelner imellem 3 stadier af Lymfødem – 4 stadier hvis man tager stadie 0 med (latent stadie)

 

Stadie 1: (reversibelt stadie)

Lymfesystemet er overbelastet, og et proteinrigt, blødt ødem opstår. Ødemet er eftergiveligt ved tryk.

Når armen eller benet lægges højt, formindskes ødemet.

 

Stadie 2: (irreversibelt stadie)

Hævelsen er vedblivende og er kendetegnet ved udtalt dannelse af bindevæv.

Ødemet bliver hårdt og er ikke længere eftergiveligt ved tryk og mindskes ikke ved at ligge højt.

 

Stadie 3: (elephantiatis)

Hævelsen er ekstrem og huden hård og fortykket. Der kan opstå kraftige folder. Der er høj risiko for hudinfekti­on (Erysipilas/Rosen) – der udvikles let dybe sår, som har svært ved at hele.

Det er vigtigt at man behandler Lymfødem, så tidligt i forløbet som muligt, så man kan holde udviklingen af det nede. Det kan gøres på flere måde, og gerne med en kombination af følgende:

 

 • Smør dagligt huden ind, for at holde den så blød og smidig som muligt.
 • Brug kompressionsstrømper i dagligdagen.
 • Brug luftkompression, (YourBoots) gerne dagligt, eller efter behov, med et tryk på 30-60mmHg.

 

Symptomer på lipødem:

 

 • Tyngdefølelse i benene.
 • Hævede ben.
 • Betydelige smerter i benene og smerte ved berøring.
 • Gener ved at gå.

 

Man ved ikke lige så meget om behandling af Lipødem, som om andre ødem-lidelser, men mange har glæde af kompression, både kompressionsstrømper og luftkompression (YourBoots).

 

 

Anmeldelser

Helt klart 5 stjerner, kom ind og fik en prøve test og jeg var solgt med det samme. Fik en knæskade for 14 dage siden – på skadestuen sagde det mindst ville tage 1,5 måned før jeg kunne gå, men den store hævelse jeg havde i knæet, men allerede efter 9 dage kunne jeg gå uden krykker og min sommerferie er reddet – ser frem til at begynde at bruge dem efter hård cykeltræning

 • Kim Norup Fjeldsted

 

Yourboots og COOL sleeves er helt klart en af de bedste investeringer, jeg har gjort for mig selv og min træning. Jeg har Sclerose på 12. år og jeg har trænet mig ud af både medicin og føleforstyrrelser og i mit livs form. MEN jeg døjer med uro i benene, spasticitet og til tider smerter – specielt om aftenen og når jeg har trænet hårdt. Jeg løber, køre bike som instruktør, styrketræner og issvømmer – alt i alt 5 gange om ugen.

Jeg restituerer derudover meget langsommere end raske mennesker og kommer derfor let i overtræning, hvis ikke jeg passer rigtig godt på. Så det er altid et kapløb om at træne hårdt nok til at holde symptomerne væk og så at nå at restituerer ordentlig mellem træningspassene.

Nu har jeg testet både recovery boots og COOL af – både med behandling et par gange om ugen, men også her den sidste uges tid hver dag og det er altså helt eminent hvor stor en effekt det har for mine ben. Jeg har ingen uro, spasticitet eller smerter mere om aftenen og jeg har super lette ben efter hver behandling – det virker som om jeg er klar til ny træning igen med det samme. Og så får man lige den side gevinst at lårene bliver sprøde og lækre samtidig 

Mine varmeste anbefalinger til YourBoots – ikke bare to fantastiske produkter, det er også top god betjening hos Pia Maria – Glæd jer til at mærke forskellen

 • Franciska Vesterholm

 

Jeg kan på det varmeste anbefale YourBoots!
Da jeg har konstante smerter i benene grundet Fibromyalgi, måtte jeg hellere prøve dem. Og siden jeg har købt dem, har jeg brugt dem dagligt, og har fået en helt anden livskvalitet. Jeg har sjældent smerter i mine ben, og samtidig er de ikke så “stive”, og fyldt med væske som de var før.
Et par stykker i min familie er også hoppet med på bølgen, og har anskaffet sig et par, da de virkelig gør noget godt! 
🙏

Udover et fantastisk produkt, er der en vanvittig god kundeservice! Meget hjælpsomme, og løser problemerne med det samme at de opstår 🙏

 • Nathalie Sørup Knutson